maanantai 24. lokakuuta 2011

Turun Venemessut 21.10 - 23.10.2011

Tänä viikonloppuna oli Turun Venemessut, ja näitä messuja olikin nyt odoteltu jo muutamia viikkoja. Lähdimmekin katsastamaan messujen tarjontaa lauantaina.

Oikeastaan heti ensimmäinen vene joka kunnolla pisti heti messukeskuksen käytävällä silmään, oli mahonkivene. Tämä kyseinen vene oli vuonna 1971 rakennettu Riva Junior. Tässä vaiheessa messujen puuvenetarjonta näyttikin vielä lupaavalta. Jäimme yli puoleksi tunniksi suustamme kiinni Rivan omistavan firman edustajan kanssa, ennen kuin pääsimme edes ensimmäiseen halliin sisälle.

Kokonaiskuva
Iloisen näköinen
Etuvalo
Komea kojetaulu!
Riva Junior
Kromia ja lakkaa piisaa
Rivan jälkeen kiertelimme A-hallin läpi. Halli oli täynnä valtavia loistojahteja, muttei yhtäkään puuvenettä. Seuraavaksi siirryimme B-halliin, jossa suurien jahtien sijaan oli pääasiassa yritysten esittelypisteet. Täällä jäimme muutaman kerran suustamme kiinni, mutta yhtään puuvenettä ei tästäkään hallista löytynyt.

Seuraavaksi matkamme jatkui kohti C-, ja D-halleja. Viime vuosina suurin osa puuveneistä oli yleensä ollut D-hallissa. D-halli oli kuitenkin tänä vuonna kokonaan poissa käytössä, joten viimeiseksi mahdollisuudeksemme jäi pelkkä C-halli. Kiersimme C-hallin läpi, ja lopulta tämän hallin puuvenesaldoksi jäi tasan 2 venettä ja muutamia hienoja pienoismalleja. Nämä kyseiset veneet olivat Vätta Puit Oy:n rakentama hieno soutuvene, sekä Forum Marinumin esittelypisteellä ollut Turun Veneveistämön vuonna 1946 rakentama mäntyrunkoinen kolibrivene Skvättan.

Vätta Puit Oy:n soutuvene ja esittelijänä Johannes
Turun Veneveistämöllä rakennettu kolibrivene Skvättan
Näin puuveneharrastajan näkökulmasta Turun Venemessut olivat kolmen puuveneen laivaston turvin melkoinen pettymys. Tällä kertaa viimeinen hallikin oli suljettu, joten messut myös tuntuivat paljon aikaisempaa pienikokoisemmilta. Toivoa pitää, että kevään Meri Kutsuu -messut tarjoaisivat vähän enemmän sisältöä myös puuveneiden ystäville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti