sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Venematka 30.9.2011

Edellispäivä oli syyskuun viimeinen päivä, ja lämpöennätyksiä rikottiin ainakin täällä Turun suunnalla! Salmisaarelainen on vielä vedessä, joten päätimme mennä tekemään pienen pyörähdyksen, sillä eihän näin kaunista päivää voinut tuhlata.

Vene oli seissyt laiturissa nyt Tall Ship Regatta -viikonlopun jälkeen, ilman että konetta oli käytetty. Kosteaa oli ollut, eikä sateiltakaan oltu vältytty, joten moottori tämän vuoksi hieman märkä. Aluksi kestikin jonkin aikaa saada moottori käyntiin. Hetken yrittämisen jälkeen kone kuitenkin starttasi kauniisti, ja matkamme saattoi alkaa. Bensaa ei ostettu, vaan päätimme mennä sillä vähällä mitä viime reissulta oli jäänyt jäljelle. Pidimme alkumatkan moottoriluukkua auki, sillä ajattelimme antaa moottorin hieman kuivahtaa auringossa.

Kävimme aluksi Naantalin vierasvenesatamassa. Veneitä oli luonnollisesti tähän aikaan vuodesta vähän, ja muutenkin paikka näytti erityisen autiolta. Tämän jälkeen suuntasimme Ukko-Pekan sillan ali kohti Airistoa. Polttoainetta oli vähän, joten hieman Ruissalon rannan jälkeen käännyimme takaisin kohti Naantalia.

Myöhemmin tajusimme, että polttoaineen loppuminen olikin ollut enää noin kymmenestä minuutista kiinni. Paluumme jälkeen olimme antaneet veneen käydä vielä kymmenisen minuuttia laiturissa, jonka jälkeen tarkistimme mittatikulla tilanteen; bensaa ei ollut enää yhtään jäljellä!

Kaikki sujui hienosti, ja päiväkin oli erittäin kaunis ja lämmin. Tällaisia päiviä saisi tullakin vielä paljon lisää! Tässä vielä vajaat kymmenen minuuttia kestävä video matkasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti