tiistai 11. lokakuuta 2011

Aurajoen vauhtikisat 1950-luvulla

Turun Moottorivenekerho järjesti vuosittain vuodesta 1951 ilmeisesti vuoteen 1955 asti Aurajoessa venekilpailut. Näissä Aurajoen Vauhtikisoissa kilpaili esimerkiksi legendaarinen Rauno "Flying Finn" Aaltonen.

Sikari oli myös aikoinaan ollut Aurajoen vauhtikisoissa mukana näytösveneenä, joten kuvien toivossa menimme käymään Turun Moottorivenekerholla. Onneksemme saimme nähdä vanhoja kuvia kisoista, joiden joukosta myös aiemmin blogissa julkaistu kuva Sikarista löytyi. Skannasin kuvat, ja sain myös luvan laittaa ne blogiini. Tässä siis hieno otos turkulaista nostalgiaa:

Sikari
Kaikki kuvat ovat Turun Moottorivenekerhon arkistosta.

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että joku viitsii ja ymmärtää vaalia hienoa venehistoriaa! Iselläni on tosin lasikuituinen vanha siipivene, joita harvoin enään näkee vesillä. Asenne, muotoilu ja pioneerihenki ovat sellaisia, joita itsekin arvostan. Puuvene ja sellaisen kunnossapito tai rakentaminen on tietysti aivan jotain muuta kuin lasikuitukipon keväthuolto. Upeeta.

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Myös vanhat lasikuituklassikot ja erityisesti siipiveneet kiinnostavat paljon! Minkälainen siipivene se on? Pystytkö laittamaan sähköpostiosoitteeseeni kuvia ja tietoa veneestä? Yhteystietoni löytyvät blogin oikeasta reunasta.

  Terkuin,
  Jani
  Puuveneblogi.net

  VastaaPoista
 3. Tg spesialilla ajetaan vielkii kilpasarjaa sipoon saaristossa 15hp vapaastivirtetyillä koneilla.

  VastaaPoista