tiistai 20. syyskuuta 2011

Uudet ilmanottoaukot

Järeää tekoa
Meille tullessamme Sikarissa ei enää ollut jäljellä alkuperäisiä ilmanottoaukkoja. Päätimmekin nyt teettää kokonaan uudet ilmanottoaukot messingistä erittäin taitavalla sepällä, Mikko Flemmingillä. Mikko käyttää työssään perinteisiä menetelmiä, ja on tehnyt paljon keskiaikaan liittyviä töitä, kuten haarniskoita. Ilmanottoaukot valmistuivat pari viikkoa sitten. Tarkoituksena on sovittaa ja tarkastella mittasuhteita. Sen jälkeen voidaan vielä tehdä pieniä muutoksia.

Taustalla salonkivene Bonito
Komeat on
Itse mestari
Mielestäni ilmanottoaukoista tuli erittäin hienot. Hienoa on myös se, että ne ovat täysin käsityönä tehdyt. En usko, että moni pystyy enää nykymaailmassa tuollaista tekemään käsityönä. Isomman ilmanottoaukon suusta tehdään luultavasti vielä vähän pyöreämpi, jolloin saadaan hieman myös korkeutta alaspäin.

Kuten kuvista näkyy, on itse Sikari vielä vaiheessa. Veneen kanssa ei olla paljoa ehditty tehdä. Nyt ollaan sen sijaan keskitytty pääasiassa moottoriin, jonka pääsemmekin pian käynnistämään! Onneksi on kuitenkin vielä koko talvi ja ensi kevät aikaa laittaa vene rauhassa kuntoon. Nyt on myös aikaa kirjoitella useammin, sillä syksyn ylioppilaskirjoitukset ovat vihdoin ohitse!

Ja vesi lentää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti