sunnuntai 28. elokuuta 2011

Salmisaarelaisen vesillelasku


Isäni oli aiemmin torstaina käynyt kittaamassa pohjan, ja torstaina saatiinkin sitten vihdoin ja viimein tuo Salmisaaren veneveistämöllä rakennettu puuvene veteen! Vene laskettiin vesille Luonnonmaan telakalla, ja vesillelasku sujuikin hienosti ongelmitta.

Takalinjoja
Sivukuvaa
Kohta ollaan vedessä
Kaislikossa suhisee
Laiturissa
Kun vene oli saatu veteen, piti katsoa paljonko se vuotaa. Alkuun vettä tuli aika mukavasti, ja pidimme erillistä pumppua päällä koko ajan. Turpoaminen alkoi kuitenkin näkyä nopeasti.

Päätimme myös kokeilla, miten kone käy. Pienen yrittelyn jälkeen moottori lähti hienosti jyrähtäen käyntiin siitä huolimatta, ettei konetta oltu käytetty vuoteen. Hyvinhän se kävi, ja oikein mukavaa ääntäkin piti.

Hyvin pärskii

Jonkin ajan kuluttua erillistä pumppua ei enää tarvittu, sillä pilssipumppu hoiti hommansa hyvin. Aluksi pumppu käynnistyi aina noin kolmen minuutin välein tyhjennyksestä, mutta aikaväli alkoi nopeasti pidentyä. Parin tunnin kuluttua pumppu käynnistyi enää noin 10 minuutin välein.

Vedimme veneen kuitenkin varmuuden vuoksi lähemmäs rantaa matalammalle, jotta mahdollisen pilssipumpun vikatilan sattuessakaan vene ei pääsisi uppoamaan. Nyt pääsimme hyvin mielin lähtemään kotiin. Aamulla vene oli edelleen pinnalla, pilssipumpun nyt käynnistyessä noin tunnin välein.

Hytti
Siinä lepää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti