keskiviikko 12. elokuuta 2015

Ladyn koeajo

Lady saapui paikalle
Wauhtiajojen jälkeen klassikkovenehommat jatkuivat erään varsin hienon runaboutin parissa. Tämä vuoden 1957 Riva Ariston oli vaihtamassa omistajaa ja minua isäni kanssa pyydettiin mukaan veneen koeajolle ja käymään venettä läpi yhdessä ostajaehdokkaan kanssa. Riva nimeltä "Lady" saapui Helsingistä ja koeajo suoritettiin Raisionlahden venesatamalla. Vene oli löydetty aikoinaan Ruotsista Tukholman edustalta eräästä saaresta, jonka jälkeen se tuotiin Suomeen.
Luonnollisesti isäni oli heti moottorin kimpussa
Kaunotar
Ensin venettä tutkittiin vähän trailerin päällä, sillä laskupaikalla oli hieman ruuhkaa. Jonkin ajan kuluttua pääsimme kuitenkin laskemaan veneen vesille. Jo trailerin päällä sulavalinjainen kaunotar muuttui vedessä nimensä mukaisesti varsinaiseksi "ladyksi". Tästä veneestä ei tyyliä puutu! Ei yllättänyt yhtään, että vene houkutteli myös hieman sivustaseuraajia veneenlaskupaikan reunoille.

Ohjaamon eleganssia
Kurvikaslinjainen Lady
Seuraavaksi löimme koneen käymään. V8:n matala murina oli korvia hivelevää kuultavaa. Annoimme moottorin lämmetä hetken ja sen jälkeen olikin aika lähteä koeajolle. Isäni sai ajaa omistajan nauttiessa vieressä. Vene kulki erittäin hienosti. Suuntasimme ulos satamasta, jossa oli tietenkin pakko laittaa vähän pökköä pesään ja ajaa vauhdilla. Tämän jälkeen eivät pilvinen sää ja sateen uhkakaan onnistuneet hymyä hyydyttämään!

Ei riemulla rajaa kun Rivalla ajaa
Kauniisti kulkee
Kiiltävä mahonginkappale lyhyen koeajon jälkeen
Jonkin ajan päästä oli aika kääntyä ympäri ja ajoimme takaisin rantaan. Koeajo oli mielestäni aivan liian nopeasti ohi, ja olisinkin voinut nauttia Rivan kyydistä vaikka koko päivän. Vene nostettiin ylös, ja Ladysta tehtiin kaupat. Onnea uudelle omistajalle! Toivottavasti myös tämä Riva nähdään jatkossa osana Wauhtiajojen vakiokalustoa!

Kyllähän tällä kelpaa ajella puku päällä Aurajokea pitkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti